RETEAUA DE ZIARE LOCALE MEDIAPRO:
BÃNÃÞEANUL
BIHOREANUL
CLUJEANUL
HUNEDOREANUL
IEªEANUL
SIBIANUL

Ştiri din oraşul tău. Imediat ce se īntāmplă
 

Aviz pentru tramvai nou in Cluj

Categorie: Cluj
aparut: 21 Noiembrie 2007

Articol de:  Remus FLORESCU  

Viceprimarul Adrian Popa (foto) a declarat ca marti s-a dat ultimul aviz necesar pentru ca proiectul de realizare a unui tramvai usor in Cluj-Napoca sa devina eligibil.

Proiectul in valoare de 30 de milioane de euro prevede instalarea unor noi sine de tramvai, schimbarea parcului de tramvaie si separarea traseului tramvaiului de cel al circulatiei auto. Finantarea urmeaza a se face din fonduri europene si ar putea dura doi ani.

Punerea in aplicare acestui proiect ar aduce unele modificari de traseu al liniei de tramvai, intrucat se va urmari "izolarea" acesteia de circulatia auto pentru a permite rularea cu o viteaza de 60-80 km/ora.

"Cea mai mare problema o avem pe strada Horea; fie va trebui sa realizam o linie de tramvai suspendata, fie va trebui sa desfiintam parcarile de pe strada. Pentru a lua o decizie am decis sa stabilim o intalnire cu membrii comsiei de monumente pentru a vedea in ce masura este posibila o linie suspendata", a sustinut Popa. Alte zone in care vor fi necesare modificari sunt: Splaiul Independentei, unde liniile de tramvai se vor retrage spre parc pentru a permite realizarea a doua benzi auto de circulatie pe partea dreapta a carosabilului; in zona Manastur, sub pod, unde linile vor fi apropiate; in sensul giratoriu de pe strada Primaverii.

 


Tren usor Jucu - Gilau

Viceprimarul Adrian Popa a sustinut ca, in conditiile dezvoltarii zonei metropolitane, se are in vede si realizarea unui tren usor care sa lege localitatea Jucu de Gilau. "Trenul va fi asemanator Sagetii Albastre si va folosi in oras, sinele de tramvai", a mai spus Popa.

 

Acest articol a fost citit de 2509 ori
Alte articole din categoria Astazi in CLUJEANUL Cotidian
Click here to find out more!
Selecteaza data:

 

COPYRIGHT © 2003-2006 PubliMedia International SA

Site realizat de Arxia

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti